Klik ! ..ke Blog Utama P.C.L

ORANG SUKA MINUM AIR AIS KOSONG MESTI SUKA FAKTA INIORANG SUKA MINUM AIR AIS KOSONG MESTI SUKA FAKTA INI

Lebih sejuk air yang anda minum, lebih banyak kalori yang dibakar dalam badan anda kerana badan anda membebaskan lebih banyak tenaga untuk menghagatkan air tersebut.

Jika anda minum 8 gelas (64 oz) air ais sejuk dalam satu hari, anda akan membakar 70 kalori lebih daripada jika anda minum 8 gelas minuman suhu biasa.

Wah! Betul lah orang tua dulu-dulu cakap batuk jangan minum air ais. Sebab panas. Ye lah , rupanya meninggkatkan suhu badan. ooo.. Tapi bagus untuk kita yang nak cepat kurus ni!

Nak cepat kurus boleh minum ais banyak ! okay..

Namun di suatu sudut lainnya pula bila minum banyak ais sendi-sendi cepat pulak terasa lemah..., itulah kalau lepas main bola sepak kita terus minum air ais yang banyak boleh jadi  lembik lutut nak bergerak pon susah...ada pengajarannya bagi orang lelaki yang sudah berumah tangga...jangan amalkan sangat ais ; air batu ni... tak bagus kesannya untuk kebahagian pasangan. Pandai-pandai lah....

1 comment:

  1. Klu main bola atau badminton & terus minum ais alamatnya mmg susah nak bangun esok harinya.. itu klu saya lah.. mmg kena pandai2lah kan..:)

    ReplyDelete